Här kommer recept på kardemummaskorpor:
1tsk kardemumma
100g smör
1dl strösocker
1/2dl rårörsocker
1st vaniljstång
2st ekologiska ägg
1dl sötmandel
1st riven bittermandel
5dl vetemjöl
1.5tsk bakpulver
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Stöt kardemumman i en mortel.
Vispa smör, strösocker, rårörsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.
Lycka till om du provar !
Ser så gott ut med skorpor. Önskar att jag hade en skorpa och ett glas kall mjölk nu. Får nog bli mjölk och banan till efterrätt.
SvaraRaderaFint blir det! Jag gissar på kudde. Eller ett pallöverdrag! Spännande att se resultatet iallafall. :)
SvaraRaderaKramar
PS Hur går det med kurserna? Det är mycket tycker jag. Långsamt framåt är väl min rapport. Väldigt långsamt just nu. Jag har svårt att komma ut för att träna på foto...
Fina mormorsrutor, jag gillar verkligen färgkombinationen! :)
SvaraRadera