torsdag 18 oktober 2012

Att göra något själv..Äntligen har jag dammat av min gamla overlockmaskin som har tagit en paus i klädkammaren alldeles för länge! Det var en födelsedag och en önskan som fick den att åka fram.
Klänningen är gjord av två olika mönstrade tryckta trikåer med raglanärm och resårband i halsringning och ärmslut. Jag gillar att blanda olika mönster och färger och tycker det passar särskilt bra på barnkläder. Så bra att stuvbitarna som blev över redan är tillklippta för nya projek som troligen dyker upp här snart..

Och så gillar jag känslan av att ett plagg växer fram under mina händer, att jag lägger ner min själ i varenda söm för en stund.. Ungefär som att odla sina egna grönsaker eller baka sitt eget bröd. Och även om inte alla sömmar blir raka, en del tomatplantor vissnar på vägen och att brödet ibland blir lite bränt så finns där i alla fall en viss känsla. Känslan av att ha gjort det själv.. som också lägligt nog är fabrikens torsdagstema idag.
Så titta in här för en massa tips på eget skapande!

Och så vill jag så klart passa på att önska en härlig torsdag!

---

6 kommentarer:

 1. Då och då önskar jag att jag kunde sy kläder. Din klänning är ett utmärkt exempel på vad jag skulle ge mig på då. Men jag har insett mina begränsningar efter några försiktiga försök och det blir aldrig riktigt som jag tänkt mig när jag sitter vi symaskinen ;-)

  SvaraRadera
 2. Vilken snygg klänning och jättefin blogg!

  Ha en bra dag!
  kram

  SvaraRadera
 3. Så himlans fint det blev! Den skulle jag köpt rakt av om den fanns i affären! Det är ju så roligt att fixa, pyssla och gör iordning! Extra härligt och inspirerande tema denna vecka!

  Hälsningar
  Anna

  SvaraRadera
 4. Tack! Blir så glad för alla fina kommentarer! :)

  SvaraRadera

Underbart att du är här! Och vad glad jag blir att du tar dig tid att skriva en liten hälsning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...