torsdag 1 november 2012

Färg!

Alla påverkas vi väl av färger utan att alltid riktigt tänka på det. Antingen vi är färgkänsliga eller gillar att fläska på så blir vi berörda medvetet eller omedvetet. Bussar, flygplan, butiker, banker, kontor.. överallt väljs det färger med omtanke om vem som ska vistas där och vad man vill ska förmedlas. Ofta kan jag tycka att man är lite väl feg vad gäller allmäna ytor som konferenslokaler, receptioner och väntrum.. Skulle man inte tjäna på att våga sticka ut lite just där?
Jag gillar färg! För mig betyder färg enormt mycket. Starka sprudlande färger, pastelliga ljusa färger, dova lite smutsiga nyanser, mörka och lite murriga färger.. Alla passar dom vid olika tillfällen, humör, årstider och tid på dygnet. Har svårt att själv säga de färger jag tycker bäst om för det beror på sammanhanget -om det är något jag ska klä mig i ? -något jag ska ha i mitt vardagsrum? -något jag ska äta?  Vackra färgkombinationer gör mig i alla fall alltid glad och jag gillar att blanda färger.


Naturen återspeglar ju faktiskt hela färgspektrat i alla sina säsonger och med sina egna fantastiska färgkombinationer vilket gör att olika världsdelar, länder, kulturer och religoner spelar in i människans val av färger, toner och nyanser. Måste vara ett fantisktiskt ämne att forska i!När jag själv ska tillverka saker har jag märkt att det ofta blir i liknande färger som de här..
Här bjöds det på lite återvinning av foton idag och inne på fabriken finns en massa fler tolkningar av
temat FÄRG !!


Ha en fantastisk fin torsdageftermiddag!

6 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar hos mig :)
  Hos dig blev jag glad och återkommer mer än gärna.
  Visst är färg viktigt...nu så här på hösten känner jag mest för mustiga färger.
  Vackra bilder du bjuder på.
  Ha en fin vecka
  Välkommen tillbaka till mig
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 2. Härlig blogg du har!
  Färg är verkligen uppiggande!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Här är en till som faller för färger. Tycker själv att jag börjat strama upp vårt hem rent färgmässigt, men det beror förstås med vilka ögon man ser det. En som kommer från ett vitt hem tycker nog att det är värsta färgchocken hos oss. När jag ser dina bilder inser jag att jag vill ha ranunklar, de är så vackra!

  SvaraRadera
 4. Vilka glada, fina bilder! Jag gillar också färg! Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga färgglada bilder! Jag fick liksom lite sommarkänslor! Lovely!

  Å,tack för kommentaren om vårat röda hem! Den gjorde mig väldans glad!

  SvaraRadera

Underbart att du är här! Och vad glad jag blir att du tar dig tid att skriva en liten hälsning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...