Igår var spänningen hög i vårt kök. Spagettipumpan vars innehåll vi har fantiserat om hela sommaren skulle äntligen hamna på tallriken. Och jag tror vi hade tänkt oss ett innehåll av fullfjädrad italiensk pasta därinne. Men så här i efterhand inser jag att det nog är själva pumpaplantan som står för det spagettiliknande. Vi hade den i en stor korg på terassen och den klättrade vackert runt runt. Pumpan skulle delas och kokas som den var i lättsaltat vatten och sedan skulle jag nog vilja likna konsistensen mer vid potatismos. Vi hade som sagt lite höga förväntningar på utseendet men smaken var god och i fortsättning ska vi kalla den potatismospumpa. Fast vi har ju fler som hänger kvar och kanske det kan gömma sig lite tagliatelle?
Ser gott ut hur som helst, men jag trodde nog att innehållet skulle vara lite mer spagettiliknande!
SvaraRaderaDet är så gott! Jag brukar servera en halv pumpa, så gröper man ur spagettin med en gaffel lite och äter direkt ur pumpan med valfri god sås till... Min mormor och morfar bjöd mig på det när jag var liten och sen har jag odlat det :)
SvaraRadera