tisdag 24 januari 2012

"Klippt och klistrat"


Klippt och klistrat kan få en så dålig klang när vissa säger det. Dom låter lite nedlåtande i tonen och som om det vore något enbart för små barn att pyssla med... Det tycker inte jag. Jag tycker inte alls att det är något banalt och barnsligt i den meningen. Jag tycker det är en konst. Konst på allas egna vis och efter egen förutsättning, förmåga, fantasi och uppfattning om vad som är vackert, roligt, fult, rätt eller fel. Inte ens ålder spelar in här. Dessutom ett mycket rogivande tillstånd för händer och huvud. En del löser världsproblem genom förhandlingar och matematiska analyser, andra klipper och klistrar. Det finns inget rätt eller fel. Jag tror att Obama skulle få mycket ut av att åka runt i världen och pyssla lite med olika presidenter. Vika lådor med Sarkozy eller bygga pepparkakshus med Dmitrij Medvedev. Dom skulle lättare få insikt i varandras tänkande och dessutom något fint att ta med sig hem ;)

Jag har alltid samlat på papper. Aldrig kunnat slänga. Inte ens spillet när jag har klippt ut något åker i papperskorgen. Och visst har man alltid nytta av det när någon  fyller år och det ska skickas kort eller ett litet paket som ska slås in. Eller ett gebort-collage som bara måste göras så där i sista minuten när alla andra sitter i bilen och väntar.. Eller till allt egentligen om du frågar mig. Finns ju hur mycket som helst att göra!
Jag gillar alla sorters papper. Mönstrade, enfärgade, blanka, matta, textilaktiga, silkestunna, tidningspapper, inslagspapper, handgjorda papper!
Innan ville jag inte slösa på mitt finaste papper, ville ha dom kvar i oklippta ark. Men jag har släppt på det nu. Har lärt mig att högen liksom aldrig tar slut eftersom den ständigt fylls på.. Att dom får liv då. Men ska jag klippa ut mallar så letar jag i pappersinsamlingen. Denna gången fick ett gammalt torskfilepaket stå modell för en luftballong. Finfin att hänga i taket eller fönstret. Och i dotterns rum hittade vi pocemonfigurer som ville följa med på färden!

6 kommentarer:

 1. Visst har "klippt och klistrat" lite barnslig klang, du får kalla det origami med klister istället :)

  SvaraRadera
 2. Så fin luftballong du har klippet og limt.) Jeg vil følge deg videre etter å ha lest meg gjennom bloggen din:)
  Trine:)

  SvaraRadera
 3. Vilken HÄRLIG kreation du har skapat!
  Du är kanon inspirerande så du vet =)
  Kramkram i massor!

  SvaraRadera
 4. Vilken bra text. Obama sittandes i maktens boningar, med sax och klister i högsta hugg. Det vore nåt det!

  Jag har gått första lektionen i visuell kommunikation, men inte hunnit digital bildbehandling än. Har varit lite sjukligt här hemma.... Men jag fick böckerna idag. Åh, så fina de är. Jag är helt lycklig över de här kurserna och måste nästan nypa mig i armen för att fatta att det är sant. Håller med om att de verkar proffsiga. Kul att vi kan följas åt! :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 5. Så fint du gjort, klippa och klistra är kul. sparar också på en massa papper som du säger svårt att slänga:)
  Du har chansen att vinna en av mina tegelpannor hos mig!
  Kika in om du vill, kanske något för dig:)
  Trevlig kväll!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 6. Håller med, klippt och klistrat kan låta väldigt nedlåtande. Samma sak med "pyssel" ibland. Tyvärr. För mig är det också konst. Tänk vad världen skulle vara tråkig utan kreativitet.

  Underbar luftballong! Och sommarstugan ser helt ljuvlig ut.

  SvaraRadera

Underbart att du är här! Och vad glad jag blir att du tar dig tid att skriva en liten hälsning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...